Over Y-Register

Yoreh Schipper (1990) is een Nederlandse muzikant, filmmaker en fotograaf die sinds 2009 aan verschillende professionele projecten werkt. Yoreh studeerde Muziekproductie aan het CODARTS Conservatorium Rotterdam (2008) en Multimedia Design, met film en foto als specialisatie, aan de Hogeschool Rotterdam ( 2012).

Yoreh glimlach geen camera 750px

Hij was al druk in de weer met camera’s sinds zijn negende en je kunt Yoreh een camera-nerd en expert noemen. Naast zijn foto-, film- en muziekprojecten beheert hij verschillende camerabeoordeling websites (Camera Deals), waarbij hij zoveel mogelijk camera’s test en beoordeelt.

Yoreh is bekend van DOP voor korte film ‘Bijrijder’ die vertoond werd op het International Cinema Bioscoop Brussels Festival 2015 (IMDB), geluids- en geluidsontwerp voor de korte film Vaderland (2014) die speelde op verschillende internationale festivals en camera voor tv-realityshow ‘De Buit ‘ (AvroTros/Simpel Media 2018). De meeste projecten waar Yoreh aan werkt zijn commerciĆ«le filmprojecten voor merken als MINI, Haribo, Danone, AON, Purina, Plan International en vele andere merken.

Yoreh glimlach portrait 555px

Sinds 2019 richt Yoreh zich meer op zijn websites en camera recensies, met af en toe een film- en fotoproject ernaast.